蔵の概要
《English below》
1932年「中野醤油店」として醤油の製造販売を始める。1958年清酒の製造を開始。 和歌山県の「ウメ」は、全国生産高の60%以上を占め、 和歌山県産の梅(南高梅)の需要拡大を目指し、梅果汁の供給量は日本一の実績を誇る。 中野BC株式会社の“BC”は、「Biochemical Creation=生化学の創造」。 社内に研究機関となる食品科学研究所を設けており、梅の効果効能の研究を進めている。伝統的な清酒の真髄を追い求めた清酒「長久」で培ってきた発酵技術と研究開発をベースに、全国一の生産高を誇る和歌山の農産物「梅・ミカン・山椒・柿」など、和歌山ならではの素材を生かした新しいものづくりに取り組んでいる。 バイオ研究開発のCreation(創造)に重点を置きながら、柔軟な経営方針と組織力で 「総合酒類(食品)メーカーのパイオニア」として新しい製品を研究開発し続けている。
Information
会社名 中野BC株式会社
所在地 〒642-0034
和歌山県海南市藤白758-45
TEL 073(482)1234
FAX 073(482)2244
会社URL http://www.nakano-group.co.jp/index.html
1961年(昭和36年)11月設立
NAKANO BC Co., Ltd.
Overview
Nakano BC started with a soy source making business as Nakano Soy Source Company in 1932. In 1958, they began to brew sake.
Wakayama, where the brewery is located, is famous for Ume (a Japanese plum) accounting for more than 60% of the national yield, and the largest supplier of Ume juice in Japan. Nakano BC aims to expand the demand of the Nanko-Ume, an ume from Wakayama Pref.
The word “BC” of Nakano BC means “Biochemical Creation”. Nakano BC has the Food Science research center in the office and investigates effects of Ume. It also accumulates the fermentation skills by brewing the traditional Japanese sake, “Chokyu”. Based on this fermentation technology and research development, it makes an effort to create new products taking full advantage of the main produce of Wakayama; Ume, Orange, Japanese pepper, and Persimmon.
Nakano BC is researching and developing innovative products with a focus on its Biochemical Creation, as a pioneer of a General Alcohol/Food Maker with its flexible management policy and organizational structure.
Information
Company name: Nakano BC Co., Ltd.
Address: 758-45 Fujishiro, Kainan city, Wakayama, 642-0034, Japan
TEL: +81-73-482-1234
FAX: +81-73-482-2244
Website: http://www.nakano-group.co.jp/en/index.html
Founded in November, 1961.